Limitless Makers Programının ilki 2021 yılında Antalya’da, ikincisi 2022 yılında İstanbul’da ve üçüncüsü 2023 yılında Rize’de gerçekleştirilmiştir. 2023 yılı itibariyle de programın 160 mezunu bulunmaktadır. Program sonrasında mezun öğrencilerimiz, programın sonraki yılları için programın planlanmasına gönüllü olarak katkı sağlarlar. Bir aylık program tamamlandıktan sonra tüm katılımcılardan dönütler toplanır ve yeni dönem planlanması başlamış olur. Bu ekosistemde bulunmak isteyen mezunlarımız çeşitli alanlarda görev alır ya da fikirlerini paylaşır.
Mezunlarımız aşağıdaki alanlarda görev alabilirler:
- 1. Aşama Sorularının Yazımı
- 2. Aşama Sorularının Yazımı ve Yanıtların Körleme Okunması
- Programın Tanıtımı
- Proje Haftasının Planlanması
- Programın Genel Akışının Planlanması
- Yeni Dönemde Mentörlük
1.aşamada programa başvuran öğrencilere sayısal/sözel mantık, genel kültür ve genel bilgi soruları yöneltilir. Bu ilk aşama çoktan seçmelidir. Bu sorular akademisyenlerden oluşan danışma kurulunun denetimi ve GSB ekibinin desteğiyle mezunlarımız tarafından yazılır ve derlenir.
1. aşamada başarılı olan öğrenciler, 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. Bu aşamada öğrencilere kendilerini belli açılardan tanıtmalarını sağlayacak açık uçlu sorular yöneltilir. Bu soruların yazımı/derlenmesi ve daha sonrasında katılımcı adaylarından gelen cevapların körleme olarak değerlendirilmesi de GSB ekibinin desteğiyle mezunlarımız tarafından gerçekleştirilir.
Limitless Makers Programının tanıtımı bakanlığımız tarafından resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılmaktadır. Buna ek olarak programı deneyimlemiş mezunlarımız tarafından resmi olmayan sosyal medya kanalları (Linkedin-Instagram-Youtube-Medium) üzerinden de kendi tercihleri ve fikirleri doğrultusunda programın tanıtımını yapmaktadırlar. Ayrıca kendi okullarında programı tanıtabilmek için sunumlar hazırlamaktadırlar.
Programın son haftası, katılımcıların kendi takımlarını kurup akademik girişimcilik projelerini oluşturmaları üzerine planlanır. Proje haftasında oluşturulacak projeler için hazırlanan raporlardan değerlendirme yapacak jürinin ayarlanmasına kadar proje haftasındaki birçok alanda mezunlarımız görev almaktadır.
Program içerisindeki eğitimlerin ve diğer faaliyetlerin planlanması/uygulanması, program öncesinde ve sürecinde ihtiyaç duyulacak içeriklerin hazırlanması, katılımcılarla iletişim kanallarının sağlanması noktasında da mezunlarımız katkı sağlarlar.
Limitless Makers Programı süreci tamamlandıktan sonra mezunlara “Akran Rehberliği” eğitimi düzenlenmektedir. Bu eğitimde yine alanında uzman olan isimlerin katkılarıyla, akran iletişimi, başarısızlık korkusu, psikolojik ilk yardım, arkadaşlık felsefesi, duygu- davranış ilişkisi ve benzeri konu başlıklarında oturumlar düzenlenmektedir. Eğitim aracılığıyla gerekli farkındalığa ulaşan ve eğitimin çıktılarını karşılayan dönem mezunlarımız, mentör olarak programa katkı sağlamaya hak kazanmaktadır. Bu mentörler, mezunlarımızın birbirlerini oylaması ile seçilir. Böylece, programın devamlılığı adına sürdürülebilir bir mentör desteği sağlanmaktadır.
Mentörlerimiz program öncesinde, sırasında ve sonrasında seçmiş oldukları, kendilerini yetkin hissettikleri alanlarda görev alırlar. En temelde ise, bu programı daha öncesinde deneyimlemiş akranları olarak yeni katılımcılara destek sağlarlar.
Mentörlerimiz katılımcılara verdikleri desteğin yanında kendileri de birçok deneyim kazanır. Stres yönetimi, görev paylaşımı, sorumluluk alma bilinci gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulan mentörlerimiz bunlara ek olarak seçilen bu 50 öğrenci ile tanışma ve bağ kurma şansı yakalarlar. Bu programın mentörü olma deneyimi yaşayan gençler, programın kazandırdığı beceriler ve vizyon ile dünyanın en iyi üniversite ve eğitim programlarına başvurularda ve iş hayatında öne çıkma fırsatı yakalar.
Limitless Makers GSB tarafından başlatılmış fakat mezunları tarafından sahiplenilmiş bir projedir. Her geçen gün mezunlar, programın daha iyi olması için fikir üretmekte, içerik oluşturmakta, planlamalar yapmaktadırlar. Programın neredeyse her adımında mezunlarımızın da katkısı bulunmaktadır.